21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή Συνδιοργάνωσης για την ARTOZA του 2023

Σε άριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε η Επιτροπή Συνδιοργάνωσης για την ARTOZA του 2023

Κοινό όραμα και κοινή πλεύση μοιράζεται το σύνολο της προμηθευτικής αγοράς με τη FORUM AE, διοργανώτρια εταιρεία της ARTOZA, όπως πιστοποιήθηκε κατά τη σύγκληση της Επιτροπής Συνδιοργάνωσης για τη διεξαγωγή της 18ης ΑRTOZA 2023, που έλαβε χώρα την Τετάρτη 13 Απριλίου, στο ξενοδοχείο Electra Palace Athens, στο Σύνταγμα.

Ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της FORUM κ. Θάνος Παναγούλιας, καθώς και ο Αντιπρόεδρος κ. Θανάσης Γιαλούρης, μαζί με στελέχη της εταιρείας, είχαν την ευκαιρία να υποδεχτούν κορυφαίους εκπροσώπους της αγοράς, της FEDIMA και της ΚΑΜΕΖΑ, που προσήλθαν στη συνάντηση με ζωηρό ενδιαφέρον για την επόμενη διοργάνωση τον Μάρτιο του 2023, αλλά και με σημαντικές προτάσεις για την αναβάθμιση της εξωστρέφειας της έκθεσης καθώς και για την αρτιότερη διεξαγωγή της. Παρόντες και με ενεργό ρόλο ήταν φυσικά και οι πρόεδροι των δύο Ομοσπονδιών του κλάδου -Αρτοποιών και Ζαχαροπλαστών- κ. Μιχάλης Μούσιος και κ. Γιάννης Γλύκος.

ARTOZA 2023

Τα πλάνα και η ενίσχυση της εξωστρέφειας

Σφαιρική και πολύπτυχη ήταν η παρουσίαση των δεδομένων της επόμενης διοργάνωσης από τον CEO της FORUM κ. Θάνο Παναγούλια, ο οποίος ανέπτυξε τη στρατηγική της εταιρείας για τη διασφάλιση των βέλτιστων συνθηκών διεξαγωγής, αλλά και για την τόνωση και διεύρυνση του διεθνούς προσανατολισμού της ARTOZA. O κ. Παναγούλιας ενημέρωσε τους επιχειρηματίες-εκπροσώπους της αγοράς για το πρόγραμμα hosting που εκπονείται ήδη από τη FORUM, με στόχο την προσέλκυση αξιόλογων διεθνών αγοραστών από όλες τις χώρες των Βαλκανίων και την Κύπρο, αλλά και στοχευμένα και από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου έχει διαπιστωθεί σοβαρό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά. Όλοι οι  παριστάμενοι  κινητοποιήθηκαν από το μήνυμα της εξωστρέφειας που εκπέμπει η επόμενη ARTOZA, καταθέτοντας τις δικές τους προτάσεις και δεσμευόμενοι ότι θα συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση, επιστρατεύοντας και το δικό τους portfolio επαφών. Από την πλευρά τους ο κ. Μούσιος και ο κ. Γλύκος διαβεβαίωσαν ότι και οι δύο Ομοσπονδίες θα κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, τονίζοντας πως θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο την επικοινωνία τους με τις αντίστοιχες βαλκανικές ομοσπονδίες, ιδιαιτέρως δε της Αλβανίας, που ως αγορά δείχνει γεωμετρικά αυξανόμενο ενδιαφέρον για τον ελληνικό προμηθευτικό τομέα της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής. Σημαντική ήταν και η τοποθέτηση της FEDIMA HELLAS, εκ μέρους του Προέδρου της, κ. Στέλιου Γιαννίκα, ο οποίος δήλωσε την πρόθεση σχεδόν του συνόλου των μελών της να στηρίξουν την έκθεση, σφυρηλατώντας τους ισχυρούς δεσμούς που ήδη συνδέουν τις εταιρείες Α’ Υλών με την ιστορική έκθεση.

ARTOZA 2023
ARTOZA 2023

Νέα πνοή και στις παράλληλες εκδηλώσεις

Ανανεωμένα είναι τα πλάνα της διοργανώτριας εταιρείας και για τις παράλληλες εκδηλώσεις της ARTOZA, τις οποίες, όπως εξήγησε ο κ. Παναγούλιας, έχει στόχο να αναβαθμίσει και να εμπλουτίσει ώστε να αποτελέσουν έναν ακόμα πόλο έλξης για την έκθεση. Ευπρόσδεκτη και ουσιαστική θα είναι και η συμβολή εκθετών, όπως δήλωσε ο CEO της FORUM, τονίζοντας ότι οι τεχνικοί των εταιρειών έχουν την πείρα, είναι μάχιμοι και ζυμωμένοι με τις πραγματικές ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου, κατά συνέπεια θα μπορούσαν να φέρουν εις πέρας με άρτιο και ουσιαστικό τρόπο masterclasses και επιδείξεις για τους επαγγελματίες επισκέπτες. Tέλος, συμφωνήθηκε με τους παριστάμενους το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης (10:00-19:00 καθημερινά, 3-6 Μαρτίου 2023) καθώς οι ημέρες προετοιμασίας (5). Στο τέλος της συνάντησης όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το δείπνο τους σε ιδιαίτερα ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα στον εσωτερικό κήπο του ξενοδοχείου.

Ισχυρή η παρουσία της αγοράς

Με την παρουσία τους τίμησαν τη συνάντηση ο κ. Στέλιος Γιαννίκας (FEDIMA HELLAS) , ο κ. Γιώργος Λαούδης, (LAOUDIS FOODS), ο κ. Στέλιος Κανάκης (ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΒΕΕ), ο κ. Σωτήρης Σμυρνής (LESAFFRE HELLAS), ο κ. Θεόδωρος Κουρλαμπάς και ο κ. Βασίλης Κουρλαμπάς (ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ, ΘΕΟΔΩΡΟΣ Χ., ΕΠΕ), ο κ. Γιώργος Μπασάς (ΜΠΑΣΑΣ ΑΕ), ο κ. Παναγιώτης Κουλογιάννης (ΕΥΡΩΨΥΚΤΙΚΗ DESIGN), ο κ. Στάθης Αντωνόπουλος (ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, Δ., ΑΒΕΕ), η κ. Τζένη Στάση και ο κ. Σπύρος Στάσης (ΔΑΚΟΡΩΝΙΑΣ Δημ. Στάσης & ΣΙΑ ΟΕ). Συνδικαλιστικό «παρών», εκτός από τους προέδρους των Ομοσπονδιών έδωσαν και ο κ. Προκόπης Τσουκαλάς (Β’ Αντιπρόεδρος ΟΑΕ) και κ. Παναγιώτης Στεργίου (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας ΟΕΖΕ). Τέλος, από πλευράς FORUM AE, δίπλα στη Διοίκηση στάθηκαν ο project manager της ARTOZA κ. Θανάσης Μπελεκούκιας, ο οικονομικός διευθυντής κ. Στράτος Αποστολάκος, ο κ. Γιώργος Θεοδωρόπουλος (Εμπορικό Τμήμα), η κ. Άντζελα Ζαμπακόλα, event manager και η κ. Πηνελόπη Καράμπελα, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Αρτοποιία-Ζαχαροπλαστική. Η 18η ARTOZA  είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το τετραήμερο 3 έως 6 Μαρτίου 2023 στο Metropolitan Expo και αναμένεται να συσπειρώσει το σύνολο της προμηθευτικής αγοράς και πλήθος επαγγελματιών επισκεπτών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

Εγγραφείτε στο Newsletter