21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Λαμπερά εγκαίνια με τιμητικές βραβεύσεις και κλίμα συγκίνησης

Λαμπερά εγκαίνια με τιμητικές βραβεύσεις και κλίμα συγκίνησης

Παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και όλους τους θεσμικούς φορείς του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, πραγματοποιήθηκαν τα λαμπερά εγκαίνια της 16ης ARTOZA.

Η συνεδριακή αίθουσα C2 του Metropolitan Expo ήταν κατάμεστη από νωρίς καθώς η ημέρα επιφύλασσε και μία γερή δόση συγκίνησης με την τιμητική βράβευση ιστορικών προσώπων από τον χώρο της ελληνικής Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής.

Αριστερά: Nίκος Χουδαλάκης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ. Δεξιά: Στέργιος Πιτσιόρλας, Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης

Χαιρετισμούς απηύθυνε πρώτος ο κ. Νίκος Χουδαλάκης, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, της διοργανώτριας εταιρίας FORUM AE, ο οποίος αφού ευχαρίστησε θερμά τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην μεγάλη πορεία της ARTOZA που μετά από 30 χρόνια αποτελεί πορεία και έργο ζωής. Όπως είπε χαρακτηριστικά «Ελάχιστες εκθέσεις έχουν αντέξει στην διάρκεια των χρόνων όπως η ΑΡΤΟΖΑ, η οποία παρά την κρίση των τελευταίων ετών όχι μόνο παρέμεινε όρθια αλλά εξελίχθηκε σε ένα λαμπρό εκθεσιακό διαμάντι και ως μία από τις πλέον πετυχημένες εκθέσεις του είδους της στην Ελλάδα και διεθνώς». Στην συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας, ο οποίος σημείωσε ότι στόχος είναι να επωφεληθούμε από την σταθερότητα της οικονομίας που φαίνεται να ανακάμπτει για να ζυμώσουμε το μέλλον του κλάδου και όχι μόνο.

Αριστερά: Γιάννης Γλύκος, Πρόεδρος της ΟΕΖΕ. Δεξιά: Μιχάλης Μούσιος, Πρόεδρος Αρτοποιών Ελλάδος

Στην συνέχεια ο κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, συνεχάρη τους διοργανωτές της έκθεσης για το υψηλό επίπεδο και σημείωσε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας και για αυτό θα πρέπει να τις στηρίξουμε. Ο Πρόεδρος της ΟΕΖΕ, κ. Γιάννης Γλύκος και ο Πρόεδρος της ΟΑΕ, κ. Μιχάλης Μούσιος, εξήραν κατά τη διάρκεια των χαιρετισμών τους τη συμβολή και τη σημασία της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη του κλάδου της αρτοποιίας και την ζαχαροπλαστικής και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες.

Aριστερά: Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας. Δεξιά: Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ

Οι χαιρετισμοί ολοκληρώθηκαν με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιο Πιτσιόρλα, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και εξήρε την έκθεση που επί τρεις δεκαετίες στηρίζει έναν από τους πλέον παραδοσιακούς κλάδους του τόπου τονίζοντας δε, τον σημαντικό ρόλο της στην εξέλιξη της ραγδαία ανάπτυξής του τα τελευταία χρόνια. Στην τελετή εγκαινίων παρόντες ήταν και η βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, Χαρά Καφαντάρη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Μπούρας, Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Τιμητικές βραβεύσεις που συγκίνησαν και ενθουσίασαν

Στη συνέχεια και σε κλίμα συγκίνησης ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις, ως ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της σπουδαίας προσφοράς τους στον κλάδο των εφτά τιμώμενων προσωπικοτήτων, μία πρωτοβουλία της εταιρείας FORUM AE και των δύο Ομοσπονδιών, της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος. Κατά την απονομή των βραβείων, έντονα συναισθήματα δημιούργησαν τα αφιερωματικά βίντεο τα οποία εξιστορούσαν την πορεία των εφτά «πρωταγωνιστών» της τελετής.

Η αρχή έγινε με τον Ηπειρώτη, Παύλο Σινίκη ο οποίος βραβεύτηκε από τον Γενικό Γραμματέα Βιομηχανίας Απόστολο Μακρυκώστα και ευχαρίστησε συγκινημένος τους διοργανωτές της έκθεσης για την τιμή. Στην συνέχεια ο Γιώργος Στεργίου, η οικογενειακή επιχείρηση του οποίου μετράει 60 χρόνια, παρέλαβε το βραβείο του από τον Γιώργο Καββαθά, Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η βράβευση αυτή αποτελεί μία ικανοποίηση όλων των προσπαθειών και της προσφοράς των υπηρεσιών του για την άνοδο του κλάδου». Μέσα σε κλίμα συγκίνησης, επίσης παρέλαβε το 29ο βραβείο της καριέρας του και ο Γιώργος Αντωνιάδης, ο βιρτουόζος αρτοποιός, από τον Κωνσταντίνο Μίχαλο, πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Ο Μανώλης Κότσικας, πρώην πρόεδρος Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος, δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην βράβευση λόγω ασθένειας και για αυτό το βραβείο παρέλαβε εκ μέρους του, ο Πρόεδρος της ΟΕΖΕ, Γιάννης Γλύκος. Ο Ηλίας Έξαρχος, πρώην πρόεδρος ΟΑΕ βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλη Μούσιο και δήλωσε ότι αυτό το βραβείο έχει ιδιαίτερη αξία για αυτόν καθώς προέρχεται από τους «δικούς» του ανθρώπους. Στην συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκε ο Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρώην πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ και ΟΕΖΕ, για να παραλάβει το βραβείο του από τον Nίκο Χουδαλάκη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της διοργανώτριας εταιρείας FORUM ΑΕ. Ο κ. Ασημακόπουλος, δήλωσε ότι «10 χρόνια στο τιμόνι της ΟΕΖΕ και 10 χρόνια στο τιμόνι της ΓΣΕΒΕΕ, ελπίζω να πέτυχα την προάσπιση και την ανάδειξη της σημασίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην οικονομία της χώρας». Τέλος, ο κ. Παναγιώτης Παπαφιλίππου, πρώην Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών Κύπρου, βραβεύτηκε από τον Στέργιο Πιτσιόρλα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης και τόνισε ότι στόχος όλων μας πρέπει να είναι να αγκαλιάσουμε πραγματικά τον απόδημο ελληνισμό. Με την λήξη της τελετής, άπαντες βρέθηκαν στην είσοδο ώστε να τηρήσουν το εθιμοτυπικό κόψιμο της κορδέλας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις βραβεύσεις:

Εγγραφείτε στο Newsletter