21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

Σημαντικές παράλληλες εκδηλώσεις με κορυφαίους chefs και εισηγητές

Έµπειροι επαγγελµατίες της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και η νέα γενιά του κλάδου, καθώς και καταξιωμένοι ειδικοί, ανέβηκαν και τις 4 ημέρες της έκθεσης, στην σκηνή των Masterclasses, με μία σειρά από παρουσιάσεις και ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall 3.

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου- Απολογισμός

Πρωταγωνιστές ήταν τα νέα ταλέντα από το χώρο της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, που παρουσίασαν την πρωτοπόρα δουλειά τους στο main stage των masterclasses στο Hall 3 κερδίζοντας το χειροκρότημα όλων. Συγκεκριμένα, η Δευτέρα επεφύλασσε ένα γεμάτο πρόγραμμα, που παρείχε στους ενδιαφερόμενους γνώσεις, ενημέρωση και γενικότερα όλα τα απαραίτητα εφόδια που χρειάζεται ο επαγγελματίας στον δρόμο προς την επιτυχία. Έξι bakery & pastry chef, η νέα γενιά του κλάδου παρουσίασαν τις προτάσεις τους στο κοινό των επαγγελματιών. Την αυλαία άνοιξε ο Γιώργος Τζανάκης (Head Pastry Chef, «Papaioannou Restaurants», Όμιλος Okyalos, Κηφισιά, Καβούρι), που εξήγησε πώς ένα εστιατορικό επιδόρπιο γίνεται compact για να πωληθεί µέσα σε απλά µπολ ζαχαροπλαστείου.

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Τριάντης (Head Βaker, Aρτοποιείο «Νίκος», Νέα Σμύρνη) ανέλυσε τον Φάκελο πεϊνιρλί: Iδιαίτερα ζυµάρια για πεϊνιρλί µε εκχυλίσµατα τσαγιού και παντζαριού και µε απρόβλεπτες γεµίσεις. Ο Βασίλης Βέρος (Pastry Chef, Zαχαροπλαστείο «Μέλι&Καρύδι», Μαρούσι) μίλησε για το κλασικό και αγαπημένο των Ελλήνων καταναλωτών, σε νέες βερσιόν, τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς.

Ακόμη, η Νάντια Μακρυγιάννη (Αρχιζαχαροπλάστης, «Athens Capital Hotel» 5*, Σύνταγμα) αναφέρθηκε στη νέα τάση, γλυκά µε θρεπτικές ιδιότητες, ενώ η Λίζα Μάτσα (Pastry Chef «Sani Resort» 5*, νικήτρια Διαγωνισμού Καλύτερο Ελληνικό Εκλέρ, Γαλλική Πρεσβεία) παρουσίασε την αποδόµηση του παραδοσιακού ρυζόγαλου και πραλίνες µε απρόσµενα υλικά και γεύσεις. Τα Masterclasses έριξαν αυλαία με τους: Ελένη Εντζερίδου και Δημήτρη Καρλή (Pastry Chefs «Ο Φούρνος του Χωριού», «Bonjour») που ανέδειξαν το κλασικό choux µε αναπάντεχες γεύσεις και υφές.

Δείτε τις συνταγές της 4ης ημέρας >>

ARTOZA 2021

Νάντια Μακρυγιάννη Αρχιζαχαροπλάστης, «Athens Capital Hotel»

ARTOZA 2021 Masterclasses

Βασίλης Βέρος, Pastry Chef «Μέλι&Καρύδι»

Κυριακή 14 Νοεμβρίου- Απολογισμός

Επαγγελματίες του κλάδου έδωσαν το “παρών” στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την διάρκεια και της τρίτης ημέρας της έκθεσης. Συγκεκριμένα, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τον Σπυρίδωνα Δημόπουλο (Eιδικός Ζύμης, «Etien pizza bar», Ψυχικό) τα πάντα γύρω από τις ζύμες πίτσας, να δουν μία καινοτόμα πρόταση όπως είναι το Conceptual επιδόρπιο βασισμένο σε ελληνικά προϊόντα από τον Μανώλη Στήθο (Pastry Chef, Consultant Pastry Chef) αλλά και μία μοναδική παρουσίαση για Brioche σε γλυκές και αλμυρές εκδοχές από τον Γιώργο Γαλλή (Καθηγητής Aρτοποιίας/Zαχαροπλαστικής).
Η Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων πραγματοποίησε στη συνέχεια, ημερίδα με θέμα “Σύγχρονες τάσεις στη Bιοτεχνική Aρτοζαχαροπλαστική”, σφραγίζοντας με την επιστημονική της εγκυρότητα την έκθεση. Συγκεκριμένα, για την κοστολόγηση σε επιχειρήσεις αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής, µαζικής εστίασης, μίλησε ο Ιωάννης Σµαρνάκης (Τεχνολόγος Τροφίµων, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ, ∆ιευθυντής Εργοστασίου-Ανάπτυξης Προϊόντων Λάβδας Ζαχαρώδη Α.Ε.) και για την Καινοτοµία & τεχνολογία στην ανάπτυξη προϊόντων ο Μιχάλης Ορεστίδης (Τεχνολόγος Τροφίµων, Σύµβουλος Τεχνολογίας και Καινοτοµίας). Η Τεχνολογία προζυµιών αναλύθηκε από τον ∆ιαµαντή Παπαπαναγή (Τεχνολόγος Τροφίµων, ∆ιευθυντής Ανάπτυξης Μύλων Κρήτης).

Δείτε τις συνταγές της 3ης ημέρας >>

ARTOZA-2021-MASTERCLASSES-DCS_2703

Σπυρίδων Δημόπουλος (Ειδικός Ζύμης “Etien pizza bar”)

ARTOZA-MASTERCLASSES-2021-IMG_5667

Σάββατο 13 Νοεμβρίου – Απολογισμός

Έµπειροι επαγγελµατίες της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και η νέα γενιά του κλάδου, καθώς και καταξιωμένοι ειδικοί, ανέβηκαν σήμερα, 2η μέρα της έκθεσης,  στην σκηνή των Masterclasses, με μία σειρά από παρουσιάσεις και ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα στο Hall 3. Ο καταξιωμένος θεσμός της Artoza, υποδέχθηκε κορυφαίους αρτοποιούς και ζαχαροπλάστες, που κατέχουν καίριες θέσεις σε σημαντικές εταιρείες του κλάδου, σε πολυτελή resorts ή έχουν δικές τους επιχειρήσεις.

Πανάργυρος Τσιτσαρώλης (Head Baker, “Paul” Γλυφάδα)

Μαρίνος Κοσμάς (Pastry Chef)

Στο πλαίσιο των Masterclasses, o Πανάργυρος Τριτσαρώλης (HEAD ΒAKER, «PAUL» Γλυφάδα) μοιράστηκε με το κοινό τις τεχνικές µέγιστης απόδοσης στη ζύµωση και τη γνήσια γαλλική µπαγκέτα. Αμέσως μετά, το ενδιαφέρον μονοπώλησε η νέα τάση που κατακτά την αγορά: ο Μαρίνος Κοσμάς (PASTRY CHEF, Ιδιοκτήτης GLUTEN FREE «MARINOS KOSMAS PASTRY AND BAKERY», Νίκαια) μάς μύησε στις Gluten free τάρτες µε matcha yuzu και mochi pearls. Τα Masterclasses έκλεισαν για σήμερα με τον Κωνσταντίνο Καρακατσάνη (Ιδιοκτήτη τζελατερίας «DJANGO», Κουκάκι) και το παγωτό κουκουνάρι, τη βιώσιμη παραγωγή και τα ethics παραγωγής.

Δείτε τις συνταγές της 2ης ημέρας >>

Στο Business Lab φιλοξενήθηκαν σήμερα τέσσερα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τον Νίκο Κριτσωτάκη (Εισηγητής – Καθηγητής Bakery Chef στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού – Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο) για τους Αρχαίους σπόρους και τα super foods, καθώς και το πώς αλλάζει η συσκευασία στις επιχειρήσεις του κλάδου, από τον Κ. Μιχαήλοβιτς (ιδιοκτήτης ΜΜ ΜΙΧΑΗΛΟΒΙΤΣ). Τέλος, αναλύθηκε ο τρόπος αντιμετώπισης των ανατιμήσεων στην τιµολόγηση/κοστολόγηση από τον Γιώργο Κονόμο (οικονομολόγος, Σύμβουλος Διοίκησης, εισηγητής Ομίλου LE MONDE).

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου – Απολογισμός

Τα Masterclasses την 1η ημέρα φιλοξένησαν σημαντικά workshops και εξειδικευμένες παρουσιάσεις γύρω από την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των επαγγελματιών. Η προσέλευση στα stages των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ο Γιάννης Ζωγράφος (Head Pastry, Instructor, Μαθήματα Μαγειρικής) ανέλυσε τις αρχές και την εφαρμογή της εποχικότητας στη ζαχαροπλαστική, ενώ στην πορεία ο Στέφανος Διαμαντόπουλος (Head Pastry Chef, Ιδιοκτήτης «LEVOTRE PIREE», Πειραιάς) ανέδειξε το Μανταρίνι & το ελαιόλαδο σε απολαυστικές παρασκευές. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Καρκαμπίτσας (Head Pastry Chef, Αρτοζαχαροπλαστείο «Κονδύλης», Πετρούπολη) παρουσίασε Ανατολίτικα γλυκά µε χειροποίητο φύλλο Βηρυτού.

Δείτε τις συνταγές >>

Παναγιώτης Κατσούλης (Digital Director The-numinous)

Λευτέρης Κιοσές (Υπεύθυνος Επικοινωνίας, ΙΕΛΚΑ)

Οι εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο Business Lab είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν μέσα από τρία σεμινάρια γεμάτα με χρηστικές πληροφορίες για όλους τους τομείς που αφορούν σε μία επιχείρηση. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Αναγνώστου, Head Barista HASKOS CAFFE LUIGI ΕΠΕ μάς αποκάλυψε τον τρόπο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο το πόστο του καφέ, ενώ ο Παναγιώτης Κατσούλης (Digital Director The-numinous) μίλησε για τη ψηφιακή υπογραφή της επιχείρησης. Το νέο προφίλ του καταναλωτή στη µετά covid εποχή ανέλυσε ο Λευτέρης Κιοσές (Υπεύθυνος Επικοινωνίας ΙΕΛΚΑ), ενώ τέλος ο Στέργιος Κατσαρός, Εμπορικός Διευθυντής INGROUP εξήγησε πώς βοηθάει το merchandising, η τοποθέτηση προϊόντων, στις πωλήσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter