Βάζοντας τα θεμέλια για μία υγιή επιχείρηση
Το επιχειρηματικό «εργαστήρι» που στήθηκε στην 16η ARTOZA αποτέλεσε μία μοναδική εκδήλωση εκπαίδευσης, χάρη στην πληθώρα σεμιναρίων και ομιλιών, στον επίκεντρο των οποίων βρέθηκε η ορθή και κερδοφόρα λειτουργία μιας επιχείρησης του κλάδου.
Η γνώση και η ενημέρωση αποτελούν τα πλέον απαραίτητα εφόδια για ένα επαγγελματία που αναζητά το καλύτερο για την επιχείρησή του. Έτσι μπορεί να δει τις προοπτικές ώστε να κάνει τα σωστά επόμενα βήματά του και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο. Οι εκατοντάδες επισκέπτες που βρέθηκαν στο Business Lab είχαν την ευκαιρία να «ψηθούν» μέσα από σεμινάρια γεμάτα με χρηστικές πληροφορίες για όλους τους τομείς που αφορούν σε μία επιχείρηση: από οικονομικής φύσης και οργανωτικά θέματα μέχρι την ψηφιακή τους αναβάθμιση. Τον ρόλο του εκπαιδευτή ανέλαβαν έμπειροι ειδικοί που φρόντισαν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους κερδίζοντας το χειροκρότημα.
Αριστερά: Ο Σταύρος Κοντακτσής από την Giraffes in the Kitchen, Δεξιά: Ο Θανάσης Καπέλης και η Ιωάννα Αρσινοπούλου από την Web stamp
Οι experts του κλάδου ανέλυσαν φλέγοντα ζητήματα
Ανάμεσα στις ομιλίες που ξεχώρισαν ήταν του Γιάννης Ζησιμάτου, CEO της Zisimatos Seminars & Μanagement, σχετικά με το πώς διαμορφώνονται οι τιμές πώλησης, πότε πουλάμε με κέρδος και πώς διαπραγματευόμαστε με προμηθευτές. Το πώς μπορεί κάποιος να προσεγγίσει τη νέα γενιά καταναλωτών που κάνει το μεγαλύτερο μέρος των αγορών της μέσω το internet ήταν το θέμα που ανέλυσε ο Λευτέρης Κιοσές, CEO του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών. Το νευραλγικό τομέα της εκπαίδευσης προσωπικού έθιξε ο οικονομολόγος και κοινωνιολόγος δρ. Λεωνίδας Μπίλλης ενώ ο Παναγιώτης Νίκας (υπεύθυνος εκπαίδευσης της Barista Academy) έδωσε τα φώτα του σχετικά με το πώς μπορεί να στηθεί το πόστο του καφέ και ανέλυσε μικρά μυστικά που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του εξοπλισμού. Κι αυτά ήταν μόλις μερικά ενδεικτικά θέματα που αναπτύχθηκαν!
Μια ημέρα αφιερωμένη στην digital… πλευρά των επιχειρήσεων
Από την ψηφιακή εποχή δεν μπορούν να λείπουν ούτε τα αρτοζαχαροπλαστεία. Έτσι κρίθηκε σκόπιμο μία ολόκληρη ημέρα να αφιερωθεί στο digital κομμάτι μιας επιχείρησης, ώστε να υπερκαλυφθούν όλα τα ζητήματα. Μεταξύ άλλων, το ενδιαφέρον μαγνήτισε η Βίκη Βαμιεδάκη (CV Communications) με εισαγωγή αρτοζαχαροπλαστείων στην ψηφιακή εποχή για να ακολουθήσει ο Άγγελος Κωνσταντόπουλος (Think Plus) που επικεντρώθηκε στο e-shop. Τα social media και δη το Facebook και το Instagram απασχόλησαν τους Χρήστο Κεραμίδα (Reprise Digital) και Σταύρο Κοντακτσή (Giraffes in the Kitchen). Η τεχνολογία αλλάζει, οι εξελίξεις τρέχουν με γοργούς ρυθμούς και, αναμφισβήτητα μέχρι την επόμενη ARTOZA θα υπάρχουν πολλά νέα δεδομένα να αναλυθούν. Μέχρι τότε, όσοι έδωσαν την δέουσα προσοχή απέκτησαν κι ένα αξιόλογο προβάδισμα!