Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Σημαντικά θέματα τέθηκαν στο προσκήνιο στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Ζ.Ε.

Σημαντικά θέματα τέθηκαν στο προσκήνιο στο Δ.Σ. της Ο.Ε.Ζ.Ε.

Στη συνεδριακή αίθουσα C2 στο METROPOLITAN EXPO κατά τη διάρκεια της ARTOZA 2023 συγκλήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ζαχαροπλαστών Ελλάδος στις 6 Μαρτίου, με την παρουσία πολλών Προέδρων από τα Σωματεία – μέλη της Ο.Ε.Ζ.Ε.

Με την τήρηση ενός λεπτό σιγή εις μνήμην των προσφάτως εκλιπόντων του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη ξεκίνησε το Δ.Σ της Ο.Ε.Ζ.Ε: «δυστυχώς, έτυχε σε αυτή τη γιορτή του κλάδου μας να ‘πέσει’ αυτό το δυσάρεστο γεγονός. Για αυτό η έκθεση πραγματοποιείται σε χαμηλούς τόνους» ανέφερε ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας, Ιωάννης Γλύκος. Στη συνέχεια, τέθηκαν θέματα μείζονος σημασίας επί τάπητος σχετικά με τον χώρο της ζαχαροπλαστικής και αναπτύχθηκε μια παραγωγική και εποικοδομητική συζήτηση εντός της αίθουσας μεταξύ των παρευρισκόμενων. Ηχηρό «παρών» έδωσαν αξιόλογοι εκπρόσωποι του κλάδου. Αρχικά, τον λόγο πήρε ο σύμβουλος ενέργειας της Protergia, Ιωάννης Αυγουστίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων για τις επιδοτήσεις που σχετίζονται με τις κιλοβατώρες που καταναλώνονται από τους επαγγελματίες της ζαχαροπλαστικής, ενώ δήλωσε πρόθυμος να λύσει οποιαδήποτε απορία υπήρχε από τους παρευρισκόμενους, σχετικά με ενεργειακά ζητήματα. Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η ομόφωνη έγκριση του οικονομικού απολογισμού για το 2022, καθώς και η έγκριση του προϋπολογισμού για το έτος 2023.

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ARTOZA 2023

Στο κάδρο των συζητήσεων βρέθηκε και η φετινή ARTOZA, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας δήλωσε για την έκθεση: «η ARTOZA βάσει των συναντήσεων που έχουμε κάνει με τη FORUM SA πρέπει να είναι η καλύτερη όλων των χρόνων σε επισκεψιμότητα. Με τη βοήθεια της διοργανώτριας εταιρείας και την αρωγή των 2 ομοσπονδιών (σ.σ. Ο.Ε.Ζ.Ε.- Ο.Α.Ε.) επιθυμούμε να κάνουμε την έκθεση την επόμενη φορά ακόμα μεγαλύτερη».

Ενημέρωση για την Ψηφιακή κάρτα

Εκτενής αναφορά έγινε και στο θέμα της ψηφιακής κάρτας, το οποίο ακόμα είναι σε μη ολοκληρωμένο στάδιο λόγω της προεκλογικής περιόδου που διανύουμε. Ο Γενικός Γραμματέας της Ο.Ε.Ζ.Ε., Παναγιώτης Στεργίου, δήλωσε για το ζήτημα: «Η ψηφιακή κάρτα αποτελεί μια προσπάθεια αποτύπωσης των ωρών εργασίας, των υπερωριών και ενδεχομένως των διαλλειμάτων κατά τη διάρκεια του ωραρίου σε ένα ψηφιακό μέσο». Σκοπός της κίνησης αυτής, είναι η εξάλειψή της παράνομης εργασίας. Ωστόσο, εξαιτίας των εκλογών η εφαρμογή της εν λόγω κάρτας δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα.

Ενεργοποίηση των αδρανοποιημένων σωματείων και καταπολέμηση της οικιακής ζαχαροπλαστικής/ πειρατείας.

Στη στοχευμένη προσπάθεια της ομοσπονδίας να κινητοποιήσει τα αδρανοποιημένα σωματεία αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ζ.Ε.: «Είμαστε σε έναν πολύ καλό δρόμο με την ενεργοποίηση κάποιων σωματείων που είχαν αδρανήσει, όπως της Λάρισας και της Καρδίτσας, πρέπει να γίνει μια σύσφιξη». Ο πρόεδρος του σωματείου ζαχαροπλαστών Κομοτηνής, Γρηγόρης Τζενετίδης, υπογράμμισε για το ζήτημα: «Καλό είναι οι πιο παλαιοί από εμάς να μας δείξουν τον δρόμο για την ενεργοποίηση των μελών». Στο Δ.Σ. έγινε και μία μικρή αναφορά στο θέμα της οικιακής ζαχαροπλαστικής/ πειρατείας, το οποίο αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο.

Στο Δ.Σ., ορίστηκε η 29η Μαρτίου ως η μέρα διεξαγωγής της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ο.Ε.Ζ.Ε. Επιπλέον, αποφασίστηκε και η τελική ημερομηνία του συνεδρίου της ομοσπονδίας, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 9 έως στις 11 Ιουνίου του 2024, στη Βέροια όπως είχε ήδη συμφωνηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter