21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Η 18η ARTOZA έριξε αυλαία με σημαντικά deals & μεγάλη επισκεπτική επιτυχία

Η 18η ARTOZA έριξε αυλαία με σημαντικά deals & μεγάλη επισκεπτική επιτυχία

Επαγγελματίες επισκέπτες υψηλού επιπέδου και ποιοτικές συμφωνίες επισφράγισαν και την τελευταία ημέρα της έκθεσης.

Ένα ακόμα τετραήμερο γεμάτο από νέες επαγγελματικές γνωριμίες και επαφές, ιδέες, απόψεις και μεταλαμπάδευση γνώσεων πάνω στην αρτοποιία και την ζαχαροπλαστική έφτασε στο τέλος του. Η αυλαία της 18ης έκθεσης έπεσε σήμερα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο σε εκθέτες όσο και στους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου που την επισκέφτηκαν, επιβεβαιώνοντας τη μεγάλη δυναμική της Aρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής στη χώρα μας. Δεν είναι λίγοι οι αγοραστές τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό που στις δηλώσεις τους επεσήμαναν πόσο ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι έμειναν από τον πλούτο και την ποιότητα των προϊόντων που ανακάλυψαν στην έκθεση. Η τέταρτη και τελευταία ημέρα της ARTOZA, χαρακτηρίστηκε από μεγάλη επισκεπτική επιτυχία και την επισφράγιση σημαντικών εμπορικών συμφωνιών και έθεσε τις βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες. Πλήθος επισκεπτών ήρθαν αποφασισμένοι να κάνουν αγορές και να πραγματοποιήσουν νέες συμφωνίες με τους προμηθευτές ή να ανανεώσουν εμπορικές συμφωνίες με εταιρείες με τις οποίες ήδη συνεργάζονται.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα special events

Εκατοντάδες επαγγελματίες από κάθε γωνιά της Ελλάδας γέμισαν τους χώρους των παράλληλων εκδηλώσεων της ARTOZA, όπου παρακολούθησαν για τελευταία ημέρα τα ξεχωριστά special events από κορυφαίους experts του κλάδου. Την αυλαία στα Masterclasses άνοιξε η Άννα Σπανού-Κανάκη, Pastry, Gelato & Brunch Chef στην τζελατερία «Κανάκης 1948» και στο «Narkissos Brasserie Patisserie» που εξήγησε πώς ο ταπεινός καγιανάς γίνεται snack on the go. Στη συνέχεια, η Κατερίνα Λιβά, Head Pastry Chef και ιδιοκτήτρια του «Poulette Pastry» ανέλυσε την αυθεντική γαλλική συνταγή και signature παραλλαγές του Cannelés de Bordeaux. Η Φάνια Ανδρεάδη, Head Pastry Chef του «Ιn Love Again» μίλησε για το Dolce Donna, ένα «θηλυκό» γλυκό σε σχήµα τριαντάφυλλου, µε σαµπάνια και βατόµουρα. Ακόμη, η Φαίδρα Μαυροειδή-Σβανά, Head Baker του bar-restaurant «Line Athens» αναφέρθηκε στο προζυµένιο ψωµί πατάτας και η Έφη Μωυσιάδου, Executive Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου «Βon vivant» παρουσίασε ένα γλυκό από mousse αµυγδάλου µε ηµίρευστο coulis κόκκινων φρούτων και biscuit από πάστα αµυγδάλου. Η 4η και τελευταία ημέρα των Masterclasses έριξε αυλαία με την Mάχη ∆ηµακίδου, Vegan Pastry Chef και ιδιοκτήτρια του vegan ζαχαροπλαστείου «Little Darling» να αναδεικνύει τα Vegan School Banana breads, αλµυρά muffins και µπάρες, τα οποία είναι ιδανικά για παιδικά σνακ.

Στο ARTOZA Lab στο Hall 2, αναλυτικός και κατατοπιστικός ήταν ο Γιάννης Λαούδης, CEO GB EXPERTS/ MISCELA D’ORO SPA στην ομιλία του με θέμα “Η δυναμική του καφέ στο αρτοζαχαροπλαστείο” και την ανάγκη ορθής υποστήριξης αλλά και νευραλγικών πόστων αρτοποιείας, ζαχαροπλαστικής και καφέ. Για τις ιδιαίτεροτητες των επιχειρήσεων σε τουριστικες περιοχές μίλησαν ο Γιάννης Νύκταρης, Gelatiere, Ιδιοκτήτης Fatto a Mano και ο Παναγιώτης Τσιάβος, αρτοποιός και ζαχαροπλάστης. Η ανεύρεση του κατάλληλου προσωπικού, η προσαρμογή στην εκάστοτε τοπική αγορά, τα απαιτητικά ωράρια λειτουργίας ήταν κάποια από τα ζητήματα που διαπραγματεύτηκαν, ενώ έγινε σημαντική αναφορά στην ανάγκη προσαρμογής της γκάμας των προϊόντων στις απαιτήσεις του εκάστοτε κοινού. Με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο εστίασε στις ανάγκες της εκπαίδευσης του barista ο Παναγιώτης Νίκας, ιδρυτής της Barista Academy. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρθηκε σε πέντε βασικά στάδια τα οποία έχουν να κάνουν με την μελέτη του χώρου και τη σωστή επιλογή εξοπλισμού, την επιλογή προσωπικού, την επιλογή συσκευασίας, τη σημαντικότητα της εκπαίδευσης και που αυτή κρίνεται απαραίτητη και τέλος την τιμολογιακή πολιτική και κοστολόγηση. Μέσα από μια ενδιαφέρουσα ομιλία και παρουσιάζοντας στο κοινό μερικά δείγματα, ο Βασίλης Καφαλούκος, Ex. Chef Kastelorizo Group/Food consultant αναφέρθηκε αναλυτικά στα new age χειροποίητα σνακς. Καλό ψωμί και άλλα προϊόντα αλεύρου, ελληνικά τυριά, χειροποίητα αλλαντικά, σάλτσες και διάφορες μαγειρικές τεχνικές είναι μόνο μερικά από αυτά που συζητήθηκαν. Τα πιο συχνά λάθη στην παρασκευή του καφέ αλλά και πώς να τα αποφύγουμε εξήγησε η Κέλλυ Τζίκα, Coffee Expert Caffe Carraro/TRK Coffee & Beverages μέσα από έναν δεκάλογο και έχοντας παράλληλα διάδραση με το κοινό, κλείνοντας με αυτον τον τρόπο τις ομιλίες του φετινού Artoza Lab. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η καθαριότητα της μηχανής και του μύλου άλεσης, η απόλυτη γνώση του εξοπλισμού, η αποφυγή της υγρασίας, η κατανομή του καφέ στο filter basket κ.α.

Σήμερα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε και το ΔΣ της ΟΕΖΕ στη συνεδριακή αίθουσα C2. Δείτε περισσότερα εδώ.

Η ARTOZA συσπειρώνοντας και πάλι το σύνολο της προμηθευτικής αγοράς, αποτέλεσε έναν ουσιαστικό πυλώνα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού στη νέα εποχή που διαμορφώνεται για τον κλάδο της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής στη χώρα μας. Μετά από τέσσερις απόλυτα επιτυχημένες ημέρες, δίνει ραντεβού για το 2025 με όλους τους επαγγελματίες επισκέπτες και τις κορυφαίες προμηθευτικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Εγγραφείτε στο Newsletter