21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Με μεγάλη επισκεψιμότητα ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα της έκθεσης

Με μεγάλη επισκεψιμότητα ολοκληρώθηκε η 3η ημέρα της έκθεσης

Πλήθος ποιοτικών εμπορικών συμφωνιών και σημαντικών επαφών χαρακτήρισαν και την τρίτη ημέρα της έκθεσης ARTOZA 2023.

Για 3η συνεχόμενη ημέρα, το μεγαλύτερο εκθεσιακό κέντρο της χώρας μετατράπηκε σε ένα απέραντο business forum, όπου κυριάρχησαν οι εποικοδομητικές επαφές, οι κερδοφόρες συμφωνίες αλλά και η πολύπλευρη επιμόρφωση και ενημέρωση. Οι χιλιάδες επισκέπτες που πέρασαν τις πύλες στο Metropolitan Expo σήμερα, είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά σημαντικές προμηθευτικές εταιρείες του κλάδου της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής και εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους από τον όγκο, την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων και έμειναν εντυπωσιασμένοι από τις καινοτόμες ιδέες και προτάσεις που παρουσιάστηκαν στα ποικίλα special events. Το τέλος της ημέρας βρήκε τους εκθέτες ικανοποιημένους από τις νέες συνεργασίες που έκλεισαν. Πλέον, καθώς έχει απομείνει μόνο μία ημέρα για να πέσει η αυλαία της της 18ης ARTOZA, όλα δείχνουν ότι ο τελικός απολογισμός θα δείξει…ποιοτική επισκεπτική και εμπορική επιτυχία.

Παράλληλες εκδηλώσεις που έκλεψαν τις εντυπώσεις

Πλήθος από επαγγελματίες έδωσαν το “παρών” στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την διάρκεια και της τρίτης ημέρας της έκθεσης, στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους του Hall 2, αποδεικνύοντας ότι οι επαγγελματίες του κλάδου διψούν για ενημέρωση και καινοτομία.

Συγκεκριμένα, οι επισκέπτες από τον κλάδο της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής είχαν την ευκαιρία να ακούσουν στα Masterclasses από τους ειδικούς της αγοράς, τα πάντα γύρω από την Focaccia-προπύρα, το αρχαιοελληνικό είδος ψωµιού, µε γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί από τον Περικλή Βούρθη, Baker και ιδιοκτήτη, τον Θανάση Σταµούδη, Head Baker και τον Στέφανο Κακαµπάκο, Baker του Bread BC. Ο ∆ηµήτρης Χατήρας, Chef Chocolatier και ιδιοκτήτης του Le Cacaoyer – Εντελβάις και η Ιωάννα Χαλικιά, Pâtissière και ιδιοκτήτρια του Le Cacaoyer – Εντελβάις μίλησαν για το Εaster Cookie Bonbon, ένα σοκολάτακι µε καραµέλα, ganache βανίλια και τραγανό πασχαλινό κουλούρι, ενώ την σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γιώργος Σαλαπασίδης, Baker και ιδιοκτήτης του «Salapasidis Bakery», ο οποίος αναφέρθηκε στο ψωµί ολικής άλεσης αργής ωρίµανσης µε σύκο και καρύδι. Ο Κώστας Τσοµπανίδης, Baker και creator του «AR&KO» μίλησαν για τα διατροφικά σάντουιτς µε ελληνικά προϊόντα και φυσικό προζύµι και ο Νίκος Χανδολιάς, Artist Baker του @frommydadsbakery ανέλυσε το χρωµατολόγιο ζύµης, τα ψωµιά δηλαδή αργής ωρίµανσης που αποκτούν χρώµατα µε φυτικά υλικά και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες. Η 3η ημέρα των Masterclasses ολοκληρώθηκε με τη Βένια Φλέσσα, Head Pastry Chef του «Hilton Munich Airport» η οποία παρουσίασε το Vegan Berries Entremet, ένα εστιατορικό γλυκό µε µύρτιλο, βατόµουρο και αβοκάντο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα της αυριανής ημέρας.

Στο ARTOZA Lab στο Hall 2, η  μέρα ήταν αφιερωμένη μεταξύ άλλων, στους κανόνες υγιεινής από το εργαστήριο μέχρι το χώρο πώλησης, με τον Ιωάννη Κάκο, Τεχνολόγο τροφίμων & ποτών, MSc/Founder της Food Safety Art να αναλύει τη θεματική. Κατά τη δεύτερη ομιλία της ημέρας στο Artoza Lab, η Editor in chief του περιοδικού Ambrosia και Marketing Specialist Χαριτωμένη Βόντα μίλησε για το brand story telling στην αρτοποιία-ζαχαροπλαστική, καταδεικνύοντας τη σημασία του “αφηγήματος” σε μία επιχείρηση, ρίχνοντας φως παράλληλα σε πτυχές του θέματος, που για πολλούς επαγγελματίες παραμένει σχετικά άγνωστο. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα κίνητρα και τις τακτικές που πρέπει να υιοθετήσουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων του κλάδου, για να είναι ευχαριστημένο το προσωπικό, από τον Αλέξανδρο Ρίζο, Οικονομολόγο και Business Development Partner της Nestor SA. Ο Γιώργος Καραντάς, Reseller Channel Sales Manager της EUROGAT SA αναφέρθηκε στα πλεονεκτήματα των αυτόματων μηχανών καφέ, ενώ o Χρήστος Λώνας και ο Ανδρέας Κούβαρης της ACH Communication μίλησαν για το πώς οι influencers των social media μπορούν να απογειώσουν μια επιχείρηση. Εν συνεχεία, οι τάσεις των Sugar free, Gluten free & Vegan γλυκών αναλύθηκαν από τον Μαρίνο Κοσμά, Ζαχαροπλάστη και Ιδιοκτήτη του ΜΚ Gluten Free Pastry & Bakery Project, τον Νεκτάριο Νταλιάνη, Ιδιοκτήτη των Ζαχαροπλαστείων Φύσις και τον Αλέξανδρο Παβλώφ, Ζαχαροπλάστη και Ιδιοκτήτη του Pavlov’s Lab και Consultant Pastry chef του Ηoly Llama Vegan Bakery. Η 3η ημέρα του ARTOZA Lab ολοκληρώθηκε με τον Γιώργο Κοζάρη, Coffee Expert της Caffe’ Luigi HASKOS ΕΠΕ να αναλύει τη βασική ορολογία του καφέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας μπορείτε να το δείτε εδώ.

Kατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκε σήμερα και η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος (ΟΑΕ), αλλά και η συγκέντρωση των προέδρων των τοπικών σωματείων. Δείτε περισσότερα εδώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter