21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Η ARTOZA καλωσορίζει για 3η ημέρα χιλιάδες επισκέπτες

Η ARTOZA καλωσορίζει για 3η ημέρα χιλιάδες επισκέπτες

Με αμείωτους ρυθμούς προχωράει από νωρίς το πρωί η προσέλευση των επισκεπτών στο Metropolitan Expo με στόχο να συναντηθούν από κοντά με σημαντικούς εκπροσώπους της προμηθευτικής αγοράς.

Η τρίτη ημέρα της ARTOZA, προβλέπεται ακόμα πιο «γεμάτη» με νέες εποικοδομητικές συνεργασίες. 210 κορυφαίοι εκθέτες, από όλο το φάσμα της προμηθευτικής αγοράς, υποδέχονται και σήμερα Κυριακή, χιλιάδες επαγγελματίες σε μια πραγματικά ανανεωμένη και σύγχρονη έκθεση. Τα μοντέρνα, πλούσια σε εκθέματα, υπηρεσίες και καινοτομίες περίπτερα των εκθετών αναπτύσσονται σε μικτή εκθεσιακή επιφάνεια 25.000 τ.μ., προσφέροντας στους επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και της Ευρώπης, τη δυνατότητα να βρουν μία μεγάλη γκάμα σε ιδέες και λύσεις αλλά και να ενημερωθούν για τις τάσεις που κυριαρχούν στις επιχειρήσεις του κλάδου προκειμένου να εναρμονιστούν με αυτές.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από νωρίς έχουν περάσει τις πύλες της έκθεσης και αρκετοί διεθνείς επισκέπτες από χώρες όπως: Αλβανία, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία, Ιορδανία, Λίβανο και Ηνωμένα Aραβικά Eμιράτα, ενισχύοντας έτσι τον διεθνή χαρακτήρα της έκθεσης που έχει ως στόχο η διοργανώτρια εταιρεία να αναπτύξει ακόμα περισσότερο στις επόμενες διοργανώσεις.

Πρωτότυπες ιδέες & θεματολογία στα special events

Την 3η ημέρα της έκθεσης, οι παράλληλες εκδηλώσεις θα φιλοξενήσουν και σήμερα κορυφαία στελέχη της αγοράς και καταξιωμένους Pastry και Bakery Μasters. Τα Masterclasses στο Hall 2, έρχονται σήμερα με 6 ιδιαίτερες παρουσιάσεις/επιδείξεις.

Την αρχή κάνουν o Περικλής Βούρθης, Baker και ιδιοκτήτης, ο Θανάσης Σταµούδης, Head Baker και ο Στέφανος Κακαµπάκος, Baker του Bread BC, οι οποίος θα μας εξηγήσουν τα πάντα για την Focaccia-προπύρα, το αρχαιοελληνικό είδος ψωµιού, µε γλυκοπατάτα και κατσικίσιο τυρί. Ο ∆ηµήτρης Χατήρας, Chef Chocolatier και ιδιοκτήτης Le Cacaoyer – Εντελβάις και η Ιωάννα Χαλικιά, Pâtissière και ιδιοκτήτρια Le Cacaoyer – Εντελβάις θα επικεντρωθούν στο Εaster Cookie Bonbon, ένα σοκολάτακι µε καραµέλα, ganache βανίλια και τραγανό πασχαλινό κουλούρι, ενώ την σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια ο Γιώργος Σαλαπασίδης, Baker και ιδιοκτήτης «Salapasidis Bakery», ο οποίος θα μιλήσει για το ψωµί ολικής άλεσης αργής ωρίµανσης µε σύκο και καρύδι. Ο Κώστας Τσοµπανίδης, Baker και creator του «AR&KO» θα μιλήσει για τα διατροφικά σάντουιτς µε ελληνικά προϊόντα και φυσικό προζύµι και ο Νίκος Χανδολιάς, Artist Baker @frommydadsbakery θα αναλύσει το χρωµατολόγιο ζύµης, τα ψωµιά δηλαδή αργής ωρίµανσης που αποκτούν χρώµατα µε φυτικά υλικά και ιδιαίτερες τεχνοτροπίες. Η 3η ημέρα των Masterclasses ολοκληρώνεται με τη Βένια Φλέσσα, Head Pastry Chef του «Hilton Munich Airport» η οποία θα παρουσιάσει το Vegan Berries Entremet, ένα εστιατορικό γλυκό µε µύρτιλο, βατόµουρο και αβοκάντο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των Masterclasses.

Πολύ ενδιαφέρουσα είναι και σήμερα η θεματολογία στο ARTOZA Lab στο Hall 2. Η μέρα είναι αφιερωμένη μεταξύ άλλων, στους κανόνες υγιεινής από το εργαστήριο μέχρι το χώρο πώλησης, με τον Ιωάννη Κάκο, Τεχνολόγο τροφίμων & ποτών, MSc/Founder της Food Safety Art να αναλύει τη θεματική. Η Χαριτωμένη Βόντα, Chief Editor Ambrosia θα μιλήσει διεξοδικά για το brand story telling στην αρτοποιία-ζαχαροπλαστική. Στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με τα κίνητρα και τις τακτικές που πρέπει να υιοθετήσουν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων του κλάδου για να είναι ευχαριστημένο το προσωπικό, από τον Αλέξανδρο Ρίζο, Οικονομολόγο και Business Development Partner Nestor SA. Ο Γιώργος Καραντάς, Reseller Channel Sales Manager της EUROGAT SA θα αναφερθεί στα πλεονεκτήματα των αυτόματων μηχανών καφέ, ενώ o Χρήστος Λώνας και ο Ανδρέας Κούβαρης της ACH Communication θα μιλήσουν για το πώς οι influencers των social media μπορούν να απογειώσουν μια επιχείρηση. Εν συνεχεία, οι τάσεις των Sugar free, Gluten free & Vegan γλυκών θα αναλυθούν από τον Μαρίνο Κοσμά, Ζαχαροπλάστη και Ιδιοκτήτη του ΜΚ Gluten Free Pastry & Bakery Project, τον Νεκτάριο Νταλιάνη, Ιδιοκτήτη των Ζαχαροπλαστείων Φύσις και τον Αλέξανδρο Παβλώφ, Ζαχαροπλάστη και Ιδιοκτήτη του Pavlov’s Lab και Consultant Pastry chef του Ηoly Llama Vegan Bakery. Η 3η ημέρα του ARTOZA Lab θα ολοκληρωθεί με τον Γιώργο Κοζάρη, Coffee Expert της Caffe’ Luigi HASKOS ΕΠΕ να αναλύει τη βασική ορολογία του καφέ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Ακόμη, την Κυριακή 5 Μαρτίου στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση των Προέδρων της ΟΑΕ στην συνεδριακή αίθουσα C2.

Εγγραφείτε στο Newsletter