21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Πλήθος από εμπορικές συμφωνίες επισφράγισαν την 2η ημέρα της έκθεσης

Πλήθος από εμπορικές συμφωνίες επισφράγισαν την 2η ημέρα της έκθεσης

Πλήθος προϊόντων και λύσεων ανέδειξαν για 2η ημέρα, οι 210 εκθέτες, δίνοντας πραγματικές απαντήσεις σε ζητήματα των επιχειρηματιών από τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής.

Για 2η ημέρα οι εκθέτες υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό ιδιοκτήτες αρτοποιιών και ζαχαροπλαστείων, στελέχη μονάδων παραγωγής αρτοποιίας-ζαχαροπλαστικής, παγωτού, σφολιατοειδών και σοκολατοειδών προϊόντων, bakers και pastry chefs αλλά και πλήθος άλλων επιχειρηματιών του κλάδου, οι οποίοι ήρθαν με σκοπό να ακούσουν νέες ιδέες, να βρουν νέες προτάσεις και να εξερευνήσουν προϊόντα που θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους.

Οι επιχειρηματίες του κλάδου, στις συζητήσεις που είχαν σε όλη την διάρκεια της ημέρας με τους εκθέτες, εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναβαθμίσουν της επιχείρησή τους με στόχο να συμβαδίσουν στις τάσεις της εποχής και να ανταποκριθούν στις νέες απαιτήσεις του πελάτη.  Και για αυτό όμως αναφέρουν χαρακτηριστικά θεώρησαν ότι εδώ στην ΑΡΤΟΖΑ ήταν το ιδανικό μέρος για να βρουν όλα όσα αναζητούν από τους καλύτερους της αγοράς. Παράλληλα, όντας στα μισά της φετινής διοργάνωσης, οι συνεχείς πληροφορίες για επιτυχημένες συμφωνίες φέρνουν μεγάλη ικανοποίηση και αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για εκθέτες και διοργανωτές, αφήνοντας ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για τις ημέρες που έπονται.

Σεμινάρια και ομιλίες που αναδεικνύουν και διαμορφώνουν τάσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν για ακόμα μία ημέρα τα special events, με έναν πολύ σημαντικό αριθμό επαγγελματιών του κλάδου να επισκέπτεται τα Masterclasses και τις ομιλίες στο ARTOZA Lab. Για 2η συνεχόμενη ημέρα, ειδικοί από τον κλάδο της Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής κατέθεσαν την εμπειρία και τη γνώση τους στο κοινό, που ανταποκρίθηκε ένθερμα στο κάλεσμα γεμίζοντας τα stages στο Hall 2.

Στο πλαίσιο των Masterclasses, ο Νίκος Τσαγκαράκης, Head Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου «Πανταζίδης» αναβάθμισε την κλασική lemon pie, ενώ ο Χρήστος Ευφραιµίδης, Head Baker και ιδιοκτήτης του «Efremidis Bakery» μεταμόρφωσε το κλασικό πεινιρλί σε μια ολοκληρωμένη πρόταση γεύματος. Ο Αλέξανδρος Κούφας, Executive Pastry Chef των «Μεγάλη Βρετανία» & «King George» μοιράστηκε με το κοινό τρεις παρασκευές paris-brest βασισμένες στην ελληνική δημιουργικότητα. Αμέσως μετά, το ενδιαφέρον μονοπώλησαν η Εύη Παπαδοπούλου, Maestra Gelatiere και ιδιοκτήτρια του «La Greche» με ένα gelato µε ανθότυρο, σύκα και σουσάμι και ο πασίγνωστος μαέστρος της haute patisserie, MOF Jonathan Mougel, Technical Advisor Patisserie της Puratos France ο οποίος «διηύθυνε» ένα masterclass – ωδή στην απλότητα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, Head Pastry Chef, ο ∆ηµήτρης Ξενάκης, Pastry Chef και ο Emilian Marku, Pastry Chef του Ourse Athens, εν συνεχεία, μάς μύησαν στη σοκολάτα και τα travel cakes. Τα Masterclasses έκλεισαν για σήμερα με τον Δηµήτρη Γεωργόπουλο, Head Pastry Chef του restaurant «Λινού Σουµπάσης&Σία», Founder του dessert restaurant «Ρεσιτάλ», ο οποίος δημιούργησε ένα ιδιαίτερο Mille-feuille από φύλλα Βηρυτού, φιστίκια Αιγίνης, σορµπέ, κεράσι και ανθόνερο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Ιδιαίτερα πλούσιο ήταν σήμερα το ARTOZA Lab με πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και στελέχη της αγοράς. Επίσης, στο πλαίσιο του ARTOZA Lab, διεξήχθη σήμερα και η ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με θέμα «Τεχνολογικές προσεγγίσεις στην βιοτεχνική αρτο-ζαχαροπλαστική», όπου η σοκολάτα, η σφολιάτα, το παγωτό και τα προζύμια αργής ωρίμανσης μπήκαν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τεχνολόγων τροφίμων καθώς και έμπειρων επαγγελματιών, που παρουσίασαν πιθανά προβλήματα στο χειρισμό τους, δίνοντας ενδεδειγμένες λύσεις. Εν συνεχεία, η Έλσα Κουκουμέρια, ιδιοκτήτρια αρτοποιείου και Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών μίλησε διεξοδικά για θέματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, όπως η κοστολόγηση και η τιμολόγηση των προϊόντων και ο Κωστής Καππόπουλος της W2 Strategy αναφέρθηκε στη δημιουργία του κατάλληλου content για τα social media. Ακόμη, ο Γιάννης Πάστρας, Barista Trainer TOOCOFF, CAFES RICHARD έδωσε συμβουλές για έναν τέλειο Latte Art στον καφέ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Εγγραφείτε στο Newsletter