21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Όλος ο κλάδος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής δίνει το «παρών»

Όλος ο κλάδος της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής δίνει το «παρών»

Μετά από μία άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα, η 18η ARTOZA υποδέχεται και για δεύτερη ημέρα χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου.

Μετά την άκρως επιτυχημένη πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, με την ίδια δυναμική ανοίγει για 2η ημέρα σήμερα τις πύλες της, η ARTOZA. Ήδη από τις πρώτες ώρες η προσέλευση που παρατηρείται στα Hall 2, 3 & 4, φέρνει χαμόγελα αισιοδοξίας στους εκθέτες της ARTOZA που προσδοκούν σε ποιοτικές και προσοδοφόρες συνεργασίες, οι οποίες θα δυναμώσουν ακόμα περισσότερο τις επιχειρηματικές δραστηριότητες τους. Οι  επισκέπτες θα έχουν και σήμερα την ευκαιρία να βρουν τα πάντα γύρω από την παραγωγή και πώληση προϊόντων αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, να γνωρίσουν τις μελλοντικές τάσεις, να εντοπίσουν σύγχρονες τεχνικές, να εμπνευστούν για τις νέες τους δημιουργίες και -κυρίως- να εξασφαλίσουν το πλεονέκτημα της πρωτοπορίας για τις επιχειρήσεις τους.

Masterclasses: Μοντέρνες ιδέες και τεχνικές που εντυπωσιάζουν

Η 2η ημέρα της ARTOZA πέρα από τη δυναμική προσέλευση των επαγγελματιών χαρακτηρίζεται και από ακόμα περισσότερη δράση στα stages των παράλληλων εκδηλώσεων.  Όπως και χτες έτσι και σήμερα το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα πλούσιο, με θεματικές που θα προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις, τεχνικές και ιδέες στους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο των Masterclasses, ο Νίκος Τσαγκαράκης, Head Pastry Chef στο ζαχαροπλαστείο «Πανταζίδης» θα αναβαθμίσει την κλασική lemon pie, ενώ ο Χρήστος Ευφραιµίδης, Head Baker και ιδιοκτήτης του «Efremidis Bakery» θα μεταμορφώσει το κλασικό πεινιρλί σε μια ολοκληρωμένη πρόταση γεύματος. Ο Αλέξανδρος Κούφας, Executive Pastry Chef των «Μεγάλη Βρετανία» & «King George» μοιράζεται με το κοινό τρεις παρασκευές paris-brest βασισμένες στην ελληνική δημιουργικότητα.

Αμέσως μετά, το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσουν η Εύη Παπαδοπούλου, Maestra Gelatiere και ιδιοκτήτρια «La Greche» με ένα gelato µε ανθότυρο, σύκα και σουσάμι και ο πασίγνωστος μαέστρος της haute patisserie, MOF Jonathan Mougel, Technical Advisor Patisserie της Puratos France, ο οποίος θα «διευθύνει» ένα masterclass – ωδή στην απλότητα. Ο Σπύρος Πεδιαδιτάκης, Head Pastry Chef, ο ∆ηµήτρης Ξενάκης, Pastry Chef και ο Emilian Marku, Pastry Chef του Ourse Athens εν συνεχεία, θα μάς μυήσουν στη σοκολάτα και τα travel cakes. Τα Masterclasses θα κλείσουν για σήμερα με τον Δηµήτρη Γεωργόπουλο, Head Pastry Chef του restaurant «Λινού Σουµπάσης&Σία», Founder του dessert restaurant «Ρεσιτάλ», ο οποίος θα δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο Mille-feuille από φύλλα Βηρυτού, φιστίκια Αιγίνης, σορµπέ, κεράσι και ανθόνερο.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των Μasteclasses.

Ιδιαίτερα πλούσιο είναι σήμερα το ARTOZA Lab με πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές διαφόρων ειδικοτήτων και στελέχη της αγοράς. Επίσης, στο πλαίσιο του ARTOZA Lab, διεξάγεται σήμερα Σάββατο, 11:00-15:00 και η ημερίδα της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων (ΠΕΤΕΤ) με θέμα «Τεχνολογικές προσεγγίσεις στην βιοτεχνική αρτο-ζαχαροπλαστική», όπου η σοκολάτα, η σφολιάτα, το παγωτό και τα προζύμια αργής ωρίμανσης θα μπουν στο μικροσκόπιο των επιστημόνων τεχνολόγων τροφίμων καθώς και έμπειρων επαγγελματιών, που θα παρουσιάσουν πιθανά προβλήματα στο χειρισμό τους, δίνοντας ενδεδειγμένες λύσεις.

Εν συνεχεία, η Έλσα Κουκουμέρια, ιδιοκτήτρια αρτοποιείου και Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών θα μιλήσει διεξοδικά για θέματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στον κλάδο, όπως η κοστολόγηση και η τιμολόγηση των προϊόντων και ο Κωστής Καππόπουλος της W2 Strategy θα αναφερθεί στη δημιουργία του κατάλληλου content για τα social media. Ακόμη, ο Γιάννης Πάστρας, Barista Trainer της TOOCOFF, CAFES RICHARD θα δώσει συμβουλές για έναν τέλειο Latte Art στον καφέ.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα του Artoza Lab.

Εγγραφείτε στο Newsletter