21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

Δυναμική αρχή για την ARTOZA 2023

Πλήθος επιχειρηματιών και στελεχών από τον κλάδο της Αρτοποιίας και της Ζαχαροπλαστικής, έδωσαν το παρών την 1η ημέρα της ARTOZA.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα της έκθεσης, οι εμπορικοί επισκέπτες από κάθε γωνία της Ελλάδας αλλά και το εξωτερικό, που έφτασαν από πολύ νωρίς στον εκθεσιακό χώρο του Metropolitan Expo εντυπωσιάστηκαν από την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων και από τις προτάσεις των εκθετών. Η προσέλευση επαγγελματιών από τον κλάδο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, που αναζητούν νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρησή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πρώτης ημέρας παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα, με πολλές επιχειρηματικές και διερευνητικές συζητήσεις αλλά και επισφραγίσεις εμπορικών συμφωνιών.

Οι 210 εκθέτες έμειναν εντυπωσιασμένοι και ενθουσιασμένοι από το γεγονός ότι μπορεί να ήταν μόνο η πρώτη ημέρα της έκθεσης, ωστόσο οι επισκέπτες είχαν έρθει αποφασισμένοι να συζητήσουν μαζί τους για τις πραγματικές ανάγκες της επιχείρησής τους και να βρουν λύσεις στα θέματα που απασχολούν το αρτοζαχαροπλαστείο τους ή το καφέ τους και να φύγουν από την έκθεση με πραγματικές προτάσεις και ιδέες, αλλά και φυσικά τέλος να συγκρίνουν τιμές και να κλείσουν απευθείας συμφωνίες.

Πόλος έλξης οι παράλληλες εκδηλώσεις

Τα Masterclasses από την 1η ημέρα φιλοξένησαν εξειδικευμένες παρουσιάσεις γύρω από την αρτοποιία και τη ζαχαροπλαστική, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον τόσο του καταναλωτικού κοινού όσο και των επαγγελματιών. Η προσέλευση στο stage ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Κατά την πρώτη ημέρα, ο Πάνος Ζαρέντης, Pastry Chef στο Γαλακτοπωλείο «Kαλυβιώτικο Μαγγίνας» δημιούργησε ένα Chocolate PB&J με Cremeux σοκολάτας µε φιστικοβούτυρο και µαρµελάδα κόκκινων φρούτων, ενώ στην πορεία ο Βασίλης Καγιάς, Pastry Supervisor ΙΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ και η Θεανώ Βασιλείου, ∆ιατροφολόγος, ∆ιαιτολόγος, Επιστ. Συνεργάτης Αναγέννηση & Πρόοδος παρουσίασαν γλυκά από κόκκινα φασόλια, γκρέιπφρουτ µε θυµαρίσιο µέλι και παγωτό τσάι matcha µε φιστίκι Αιγίνης. Ο Νικόλαος Ντούρας και η Αιµιλία Ντούρα, Τζελατιέρι και ιδιοκτήτες τζελατερίας «Oggi Gelato» ανέδειξαν τα τσουρέκια µε γέµιση gelato για εναλλακτικές πασχαλινές βιτρίνες. Στη συνέχεια, ο Kωνσταντίνος Χολέβας, Executive Pastry Chef και καθηγητής LΕ ΜΟΝDE, παρουσίασε μια… αέρινη τρούφα σοκολάτας και η Αγγελική Θρουβάλα, Pastry Chef και ιδιοκτήτρια του ζαχαροπλαστείου «Pastry Sinners» «μεταμόρφωσε» τοπικά χιώτικα υλικά, ανθόνερο και µανταρίνι σε μια ανοιξιάτικη τάρτα. Η πρώτη ημέρα των Masterclasses ολοκληρώθηκε με την Τέα Πάντου, Head Pastry Chef του ζαχαροπλαστείου «Πατρικόν», η οποία παρουσίασε μίνι προτάσεις της σε floral σχήµατα, για ροµαντικές δεξιώσεις – και όχι µόνο. Φυσικά θα υπάρχει συνέχεια κι αύριο, με ένα διαφορετικό κύκλο ομιλιών και παρουσιάσεων.

Δείτε εδώ αναλυτικά το πρόγραμμα των επόμενων ημερών.

Ο ex.pastry chef Κωνσταντίνος Χολέβας

Στιγμιότυπο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Latte Art.

Στο stage του ARTOZA Lab στο Hall 2 της έκθεσης διεξήχθησαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Latte Art και Ibrik από τον SCA Greece. Oι νικητές τoυ διαγωνισμού Ibrik 2023 είναι οι: Απόστολος Αδαμόπουλος (1η θέση), ο Χάρης Υφαντής (2η θέση) και ο Στεφώσης Γιάννης (3η θέση) και οι νικητές του διαγωνισμού Latte Art 2023 είναι οι: Δημήτρης Καραμπάς (1η θέση), Ιωσήφ Δαβίδης (2η θέση) και Γιάννης Σερέτης (3η θέση). Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα.

Δείτε εδώ περισσότερα.

Εγγραφείτε στο Newsletter