Search
Generic filters
Filter by Custom Post Type

21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

  • Home
  • Highlights
  • Μεγάλη συμμετοχή στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών στην ARTOZA

Μεγάλη συμμετοχή στο 34ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρτοποιών στην ARTOZA

Αθρόα ήταν η προσέλευση και πολύ δυναμική η συμμετοχή προέδρων από ολόκληρη τη χώρα στο 34ο Συνέδριο Αρτοποιών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ARTOZA 2021 (12-15 Νοεμβρίου, Metropolitan Expo). To συνέδριο, που ήταν προγραμματισμένο για τον προσεχή Φεβρουάριο στην Πάτρα, μετέφερε τις εργασίες του στην 17η ARTOZA, προκειμένου να ενισχυθεί η συνοχή του κλάδου και να αναδειχθεί ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει η πλέον ιστορική έκθεση αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη χώρα.

Οι εργασίες ξεκίνησαν αφού κλήθηκε στο βήμα ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Ιωάννης Βαφειαδάκης. Ως εκπρόσωπος του τριτοβάθμιου οργάνου, ο κ. Βαφειαδάκης αναφέρθηκε σε πρόσφατη μελέτη του ΙΜΕ που κάνει λόγο για απώλειες της τάξης του 25% στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας. Ο κ. Βαφειαδάκης υπενθύμισε ότι αυτές οι επιχειρήσεις αποτελούν το 96% του επιχειρηματικού κορμού της ελληνικής οικονομίας, που έχει πληγεί έντονα από τη κρίση, χωρίς παράλληλα να έχει εύκολη πρόσβαση στις υπηρεσίες του τραπεζικού συστήματος.

O Β’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Ιωάννης Βαφειαδάκης

Ο Πρόεδρος της ΟΕΖΕ, Γιάννης Γλύκος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόσφατα επανεκλεγείς πρόεδρος της ΟΕΖΕ κ. Ιωάννης Γλύκος. Στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου και στο επόμενο να είμαστε όλοι καλά, χωρίς covid».

Ακολούθως ανέβηκε στο βήμα ο Αντιπρόεδρος της FORUM AE (Μεγάλος Χορηγός του Συνεδρίου) κ. Θανάσης Γιαλούρης, ο οποίος ανέφερε: «Πήραμε την ευθύνη και αναλάβαμε ανεξαρτήτως κόστους τη φιλοξενία του Συνεδρίου, καθώς στεκόμαστε πάντα στο πλευρό του κλάδου. Οι εκθέτες που εμπιστεύτηκαν τη FORUM είναι απόλυτα ικανοποιημένοι που η ΑRΤΟΖΑ πραγματοποιήθηκε με το κύρος των δύο Ομοσπονδιών καθώς και με το κύρος της διοργανώτριας εταιρείας».

O Αντιπρόεδρος της FORUM, Θανάσης Γιαλούρης

Ο Πρόεδρος της ΟΑΕ, Μιχάλης Μούσιος

Στα πεπραγμένα της θητείας του αναφέρθηκε ο κ. Μούσιος, ο οποίος υπερασπίστηκε την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΑΕ να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο, για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο πλαίσιο της ARTOZA, ενώ παράλληλα μίλησε για τη χρηστή διοίκηση που εφαρμόστηκε επί της θητείας του, η οποία εξασφάλισε την οικονομική βιωσιμότητα της Ομοσπονδίας.

Περισσότεροι από 30 σύνεδροι πήραν το λόγο, αναλύοντας τις θέσεις τους για τα προβλήματα του κλάδου, καθώς και για τα τοπικά θέματα των Σωματείων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η εκλογική διαδικασία -με φυσική και με ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η κάλπη ανέδειξε ξανά πρώτη την παράταξη του κ. Μούσιου, ενώ 5 έδρες πήρε η παράταξη του κ. Ιάσονα Καπλάνη. Η τελική σύσταση του νέου ΔΣ της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος είναι η εξής: Μιχάλης Μούσιος (Πρόεδρος), Ελισσάβετ Κουκουμέρια (Α’ Αντιπρόεδρος), Προκόπης Τσουκαλάς (Β’ Αντιπρόεδρος), Δημήτριος Κόγιας (Γ’ Αντιπρόεδρος), Κωνσταντίνος Κεβρεκίδης (Γενικός Γραμματέας), Θεόδωρος Σίνδρος (Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας), Ανδρέας Παπαϊωάννου (Ταμίας).

Εγγραφείτε στο Newsletter