21-24 FEB 2025

21-24 ΦΕΒ 2025

METROPOLITAN EXPO

Ρεκόρ προσέλευσης στην ARTOZA 2019

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, η ARTOZA επέστρεψε και συγκέντρωσε από τις 22-25 Φεβρουαρίου, όλο τον κόσμο της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής στο Metropolitan Expo, σε ένα πλούσιο από εμπορικές επαφές και συμφωνίες αλλά και παράλληλες επιμορφωτικές εκδηλώσεις, τετραήμερο.

Μπορεί οι προβλέψεις των μετεωρολόγων να ήταν μην ήταν ενθαρρυντικές, ωστόσο δεν ήταν αρκετές για να επηρεάσουν τους 40.000 επισκέπτες από 19.604 επιχειρήσεις του κλάδου  που τίμησαν την 16η ARTΟZA. Βάσει των επίσημων στοιχείων, σημειώθηκε εντυπωσιακή άνοδος επαγγελματιών επισκεπτών, της τάξεως του 20% σε σχέση με την διοργάνωση του 2017. Κάτι που αυτομάτως σημαίνει και αύξηση της δυναμικής της αγοράς και της αναζήτησης νέων εμπορικών συμφωνιών.  Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το 52 % των επισκεπτών προήλθαν από την Αττική και το υπόλοιπο 48% από την επαρχία. Γεγονός που σχολιάστηκε θετικότατα από τους 270 εκθέτες οι οποίοι είδαν τα εντυπωσιακά τους περίπτερα να είναι συνεχώς γεμάτα από δυνητικούς συνεργάτες.

Από την άλλη πλευρά, οι επαγγελματίες του κλάδου που επισκέφτηκαν την ARTOZA 2019, προκειμένου να κάνουν την έρευνα αγοράς τους προτού προχωρήσουν σε κάποιο νέο επιχειρηματικό deal είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία ποιοτικών εκθεμάτων και εκθετών. Αξίζει δε να τονισθεί ότι στο μεγάλο αυτό γεγονός τους κλάδου, κατέφθασαν επαγγελματίες από κάθε γωνιά της χώρας. Ιδιαίτερη αίγλη έδωσε και η παρουσία γνωστών κι έμπειρων σεφ από το εξωτερικό σε πολλά από τα περίπτερα των εκθετών, οι οποίοι μοιράστηκαν τις γνώσεις τους και σαγήνευσαν με τις τεχνικές τους.

Εντυπωσιακές κριτικές από τους επισκέπτες

Η γνώμη των επισκεπτών είναι πάντα σημαντική, τόσο ως προς τον τελικό απολογισμό όσο και ως προς τις μελλοντικές παροχές εκ μέρους της διοργανώτριας εταιρείας. Σε αυτό το πλαίσιο εφαρμόστηκε το καινοτόμο ψηφιακό σύστημα αυτόματης μέτρησης ικανοποίησης κοινού Private Review, στο οποίο ψήφισαν περισσότερα από 5.000 άτομα στα ειδικά μηχανήματα που είχαν τοποθετηθεί στις εξόδους των halls και στους χώρους των special events. Τα αποτελέσματα ήταν ουσιαστικά μία μεγάλη δικαίωση τόσο για την οργανωτική ομάδα της ARTOZA όσο και για τους εκθέτες αλλά και τους ομιλητές. Το εντυπωσιακό ποσοστό του 94% επιβράβευσε την έκθεση για το υψηλό οργανωτικό της επίπεδο και τους εκθέτες για το πλούσιο κι ευφάνταστο περιεχόμενο των περιπτέρων τους δηλώνοντας ψηφιακά την ικανοποίηση τους. Ακόμα πιο υψηλές… πτήσεις σημείωσαν οι κριτικές του κοινού σχετικά με τις παράλληλες εκδηλώσεις στο Business Lab και στα Masterclasses όπου οι θετικές ψήφοι ξεπέρασαν το 96%!

Όλη η αφρόκρεμα της προμηθευτικής αγοράς του κλάδου συμμετείχε στην ARTOZA 2019

Η συμμετοχή 270 εταιρειών, των σημαντικότερων της προμηθευτικής αγοράς του κλάδου, αποδεικνύει, για ακόμα μια φορά  τη διαχρονική τους προσήλωση στην κορυφαία έκθεση Αρτοποιίας και Ζαχαροπλαστικής της χώρας. Μιας έκθεσης που γιγαντώθηκε χάρη στην άριστη συνεργασία οργανώτριας εταιρείας-συνδικαλιστικών φορέων και αγοράς, αποτελώντας έξοχο, μοναδικό παράδειγμα σύμπνοιας μεταξύ ιδιωτικής πρωτοβουλίας και συνδικαλιστικών δομών.

Στη 16η ARTOZA συμμετείχαν κορυφαίες εταιρείες από κάθε κατηγορία που ενδιαφέρει άμεσα το σύγχρονο επαγγελματία –α’ ύλες αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και παγωτού, σφολιατοειδή, προϊόντα ζύμης και σοκολατοειδή, μηχανήματα παραγωγής αρτοποιίας, ζαχαροπλαστικής και παγωτού, επίπλωση – εξοπλισμός καταστημάτων, είδη συσκευασίας και διακοσμητικά.

Σημείο συνάντησης και για σημαντικούς φορείς του κλάδου

Την 16η ΑΡΤΟΖΑ επέλεξε η  ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων) για να πραγματοποιήσει ημερίδα κατά την οποία αναλύθηκαν οι νέες τάσεις και οι σύγχρονες προκλήσεις του κλάδου. Παράλληλα, η Ετήσια Συγκέντρωση Προέδρων της ΟΑΕ και η Γενική Συνέλευση της ΟΕΖΕ διεξήχθησαν και πάλι στην ARTOZA, επισφραγίζοντας τους άρρηκτους και άριστους ιστορικούς δεσμούς των δύο Ομοσπονδιών με την έκθεση.

Πόλος έλξης οι παράλληλες εκδηλώσεις

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν για ακόμα μία χρονιά τα special events. Εκτός από τις κολακευτικότατες κριτικές που απέσπασαν μέσω του ψηφιακού συστήματος αξιολόγησης, όπως αναφέραμε παραπάνω, ένας πολύ σημαντικός αριθμός επαγγελματιών του κλάδου επισκέφθηκε τα Masterclasses και τις ομιλίες στο Business Lab. Αμφότεροι οι χώροι, το ειδικά διαμορφωμένο stage αλλά και η αίθουσα των σεμιναρίων, ήταν καθημερινά από νωρίς το πρωί κατάμεστοι προσφέροντας στους εκατοντάδες επισκέπτες πολύτιμες συμβουλές, γνώσεις, τεχνικές και ιδέες αλλά και παρουσιάζοντας τις νέες τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως.

Εγγραφείτε στο Newsletter